Om

Stockholm Indoor Cup

7-8 Februari 2015 SIDAN ÄR UNDER ARBETE!

Starten

Stockholm Indoor Cup (SIC) är ett nytänk inom orienteringssporten.

 

Allt började med ett projektarbete av Assar Hellström och Martin Gelinder i gymnasiet 2013 och sedan dess har mycket hänt. Numera är tävlingen ett stående event i många almenackor och så ska det fortsätta att vara. Varje år i februari eller januari månad arrangeras SIC.

Vad är SIC?

SIC är ett resultat av ett intresse för att utveckla orietneringssporten. Genom SIC har man bevisat att orietnering inte bara kan bedrivas bland djur och natur utan även hos skolbänkar och idrottsalar. Tävlingen består av två etapper där man springer orientering inomhus runt om i olika byggnader i Stockholm. Alltifrån skolor, köpcentrum och kontor. Efter den andra etappen utses en vinnare i varje klass utifrån den sammalagda totaltiden från etapp 1+2.

Samarbetet

Från och med 2015 kommer SIC arrangeras av två arrangörer. Som tidigare av orienteringsakademin på Fredrika Bremergymasiet och numera även av Stockholms Imonhusorienterare. Både Fredrika Bremer och Stockholms Inomhusorienterare ser fram emot att ta emot dig in i värmen i februari 2015!

Såhär kan det se ut vid ett lopp som tävlande på SIC: