Om

Vad är SIC?

Stockholm Indoor Cup (SIC) är en orienteringstävling inomhus där deltagarna får utmana sina tidigare eller helt nya orienteringskunskaper i olika byggnader runt om i Stockholm. Tävlingen hålls varje vinter och består av två etapper under en och samma helg. Det finns alla möjliga olika klasser att delta i, från de allra minsta till de allra klokaste. Tiden från de två etapperna slås samman och en segrare står klar med den snabbaste totaltiden efter sista etappen.
Skog, parker, skolor, köpcentrum, idrottshallar, arenor, allt du kan tänka dig är en plats där det kan bedrivas orientering, det är detta vi vill visa med hjälp av SIC. Dessutom är det riktigt kul!

Starten

SIC startade som ett projektarbete 2013 av Assar Hellström och Martin Gelinder som då gick på Fredrika Bremergymnasiet i Haninge. Med hjälp av vänner och klasskompisar kunde de 2013 anordna den första årgången av Stockholm Indoor Cup. Då var drömmarna om framtiden kring SIC stora, nu är de ännu större.

Arrangörer

Från och med 2015 arrangeras SIC av orienteringsklubben ”Stockholms Inomhusorienterare” och orienteringsakademin på Fredrika Beremergymnasiet. Med hjälp från orienteringsklubbar runt om i Stockholm.

SIC-Logo_Blue

 

1_Logga-fredrika-bremer

 

 

Såhär kan det se ut under deltagande av SIC, Sveriges roligaste tävling. Löpare; Otto Balck och Albin Andersson: